HTML

Baseball

2012.12.11. 07:33 krcsirke

Ütsz, futsz, elkapsz, foglalsz, futsz, dobsz... ez a baseball. Ezt mind megkapod a játékban, mondhatni elég egyszerű játékról van szó pár érdekességgel.

De kezdjük az elején. 1983-ban készült játék, Nintendo készítette. 1985-ben jelent meg az USA-ban egyike annak az első generációs nintendo játékoknak amit kipróbálni fogok. Két játékost módot támogatja, 6 csapat található meg a játékban, ruhájuk színe csak az eltérés köztük.

Baseball (U) [!] 201212110617491.bmpCsapatok rövidítései:

A: Oakland Athletics
C: St. Louis Cardinals
D: Los Angeles Dodgers
P: Philadelphia Phillies
R: Kansas City Royals
Y: New York Yankees

Karrier mód nincs, szimplán egyszerű meccseket lehet kiválasztani. Zenék, hangeffektek terén szegényes. Irányítása egyszerű, dobásodat és ütésedet tudod állítani, labdaelkapáskor mozgatni őket és természetesen labdát dobni velük. Bal oldalt ütéskor, illetve dobáskor egy panel jelzi mennyi hiba történt.

Baseball (U) [!] 201212110610330.bmpB, vagyis Ball a dobóhibáját takarja; S, vagyis a Strike az ütőét; O, vagyis Out pedig a kiesett emberek számát. Tipikus olyan játék, ami könnyen kezelhető és hamar rálehet érezni a ritmusra, de lehet éppen eme egyszerűsége miatt unalmas is, hamar megnyerhető egy meccs, nehézségi szint növekedés meg nincs.

Baseball (U) [!] 201212110611086.bmpElég kevés információt lehet elmondani róla, mivel igen egyszerű játék, de viszont éppen emiatt vannak furcsaságai. 99+ feletti pontszám kiírási hibája (mire ezt összehoztam beletelt legalább másfél(!) órámba, így ha ezt vesszük alapon sikerült lekötni a játék, csak nem éppen úgy, ahogy tervezték). Volt még benne pár érdekesség is, de mivel már ezután a bug után nem igen kötött le, többet nem kerestem.

Ha értékelném kellene a játékot 5/10est kapna, mivel első játékok közt volt, ez az egyetlen mentsége van. Célnak megfelelő, lekötni engemet már nem tudna, de viszont a baseball sose állt a szívemhez, így ez érthető is. Aki még nem ismeri esetleg a sportot meglesheti, vagy netán kiakarná magát próbálni nyugodtan, arra remek.

Baseball (U) [!] 201212110608197.bmp

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény bug videojáték december baseball 2012 NES 1985 október

A bejegyzés trackback címe:

https://nesspoot.blog.hu/api/trackback/id/tr304959232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása